Pred uporabo strani parkcity.si pazljivo preberite pogoje poslovanja in uporabe ter politiko zasebnosti. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine ParkcITY so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Politika zasebnosti je v skladu z Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

S spletnim mestom parkcity.si upravlja podjetje Foto trgovina z urami in nakitom, Graziella Kerezović, s.p., Pristaniška ulica 2, 6000 Koper, ID za DDV: SI 68911068 (podjetje je zavezanec za DDV), matična št.: 6769195000, poslovni račun odprt pri Banka Intesa Sanpaolo d.d.: IBAN SI56 1010 0005 3983 405, vpisan v sodni in poslovni register 28.01.2015 (v nadaljevanju “ponudnik”).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletnega mesta parkcity.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Podjetje nima izbranega izvajalca IPRS kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov v skladu z določili Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, na kar želimo kupce posebej opozoriti.

Ponudnik ni preveril vseh spletnih strani, ki so povezane s spletnim mestom parkcity.si, zato ni odgovoren za vsebino katerekoli zunanje ali druge strani, ki je na kakršenkoli način z njo povezana.

Ponudnik ima pravico spremeniti pogoje uporabe s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za uporabnike zavezujoče.

Veljavnost ponudbe

Vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Navedene cene veljajo le za nakupe na spletnem mestu parkcity.si in se lahko razlikujejo od cen v trgovini. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov).
Ponudba blaga, ki je objavljena na parkcity.si velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog. Predstavitvene slike objavljenih artiklov so lahko zaradi velike količine podatkov tudi simbolične in ne odražajo vedno v popolnosti dejanskega artikla. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.
V kolikor naročenega izdelka ni več na zalogi in ne bo več dobavljiv, si pridržujemo pravico do preklica naročila. V primeru, da je naročilo bilo že plačano, bomo celoten znesek vrnili.

Dobavni rok

Rok dobave za izdelke, ki so na zalogi je običajno 1 – 5 dni. V kolikor bo rok dobave izjemoma daljši, vas bomo o tem obvestili v 72 urah. Za izdelke, ki niso na zalogi, je rok dobave daljši in traja lahko tudi mesec dni ali izjemoma celo več. Priporočamo, da nas za izdelke, ki niso na zalogi kontaktirate na info@parkcity.si in z veseljem vam bomo sporočili, kdaj bodo želeni izdelki na voljo.

Garancija

Garancijo za izdelke in reklamacijo izdelkov ponudnik zagotavlja skladno z veljavno zakonodajo Republike Slovenije. Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je lahko navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira prodajalca, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Proizvajalec je v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom ponudnika.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri ponudniku, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka.

Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec z vračilom nima stroškov.

Podjetje za blago, ki ga prodaje ne daje prostovoljne garancije, potrošnikom pa nudi po poteku garancije servisne storitve v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov.

Pritožbeni postopek

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je ponudnik izrecno obljubil, če je ponudnik poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Ob prijavi reklamacije se izpolni reklamacijski zapisnik.

Na reklamacijskem zapisniku se zapišejo kupčeve ugotovitve in zahtevano izbirno pravico glede rešitve reklamacije. Kupec ima pravico do izbire rešitve, njegova zahteva (zamenjava blaga, dobropis ali vračilo denarja) se zabeleži na reklamacijskem zapisniku. Reklamacijski zapisnik se izpolni v dveh izvodih, en izvod se posreduje kupcu.

Kupec lahko prijavi reklamacijo:

izpolni reklamacijski zapisnik, ki se nahaja na spletni strani parkcity.si v nogi ali pokliče v podjetje na telefonsko številko 05 62 78 600, kjer se izpolni reklamacijski zapisnik.

Vsako pritožbo in reklamacijo bo ponudnik obravnaval v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov.

Pritožbe in reklamacije na izdelke oziroma storitev lahko sporočite na e-naslov info@parkcity.si in/ali telefon 05 62 78 600.

Stvarna napaka

Napaka je stvarna:

če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka za normalno rabo se preverja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli ponudnikovih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal ponudnik ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na samem izdelku.

Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku ter ponudniku omogočiti pregled izdelka.

Kupec, ki je ponudnik pravilno obvestil o stvarni napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati:

ali odpravo napake na izdelku;ali vrnitev dela plačanega zneska v sorazmerju z napakoali vračilo plačanega zneska.

Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

Obrazec za uveljavljanje stvarne napake si lahko prenesete iz spletne strani parkcity.si

Vračilo blaga

Skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupec si lahko s spletne strani prenese elektronski obrazec za odstop od pogodbe ali pošlje katerokoli nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe, na spletni strani parkcity.si

V tem primeru ponudnik nemudoma pošlje kupcu po elektronski pošti potrdilo o prejemu takšnega odstopnega obrazca na trajnem nosilcu podatkov.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni po oddanem sporočilu o odstopu od pogodbe (nakupa).

Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Vračilo vplačil bo izvedeno nemudoma oziroma najkasneje v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Izdelka potrošnik ne more in ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe ampak sme opraviti ogled in preizkus prejetega izdelka zgolj v obsegu kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno preizkušanje, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo izdelka, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Izdelek, ki je predmet vračila, mora biti nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži. Priložena mora biti tudi kopija računa ali drugega ustreznega dokumenta.

POLITIKA ZASEBNOSTI

Spletna trgovina parkcity.si se zavezuje k varovanju vaše zasebnosti. Če imate kakršno koli vprašanje ali problem v zvezi z uporabo vaših osebnih podatkov, se obrnite na
info@parkcity.si
.

Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Z uporabo spletnega mesta parkcity.si se strinjate z obdelavo vaših osebnih podatkov, kot je opisano v tem pravilniku o zasebnosti.

Če želite opraviti nakup, potrebujemo poleg imena in priimka tudi vaš naslov in telefonsko številko. To nam omogoča, da zagotovimo nemoten proces končne izvedbe vašega naročila in da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah ob naročilu.

Z registracijo na parkcity.si dovoljujete hranjenje vaših osebnih podatkov, obdelavo in uporabo pri prodajnih procesih, raziskavah in obveščanju potencialnih kupcev v skladu z veljavnimi predpisi.

Različne e-izdaje vam bomo pošiljali zgolj v primeru, da se boste nanje naročili.

Zahteva za izpis osebnih podatkov

Zahtevo za izpis osebnih podatkov, ki se shranjujejo o vas je možno oddati na e-naslov info@parkcity.si ali pisno na: 

PARKCITY
Foto trgovina z urami in nakitom, Graziella Kerezović, s.p.
Pristaniška ulica 2
6000 Koper – Capodistria

Načela varovanja podatkov

Obdelava podatkov v spletni trgovini parkcity.si je zakonita, poštena in pregledna. Vedno se upoštevajo pravice uporabnika. Nudimo vam vse informacije o obdelavi podatkov na vašo zahtevo. Vaših osebnih podatkov ne bomo shranjevali dlje, kot je potrebno.

Pravice uporabnikov

 1. Pravica do informacij – uporabnik spletnega mesta parkcity.si je obveščen o obdelavi in zbiranju podatkov. Na voljo je informacija, zakaj se podatki zbirajo.
 2. Pravica do dostopa – uporabnik ima pravico do dostopa svojih podatkov, ki so zbrani. Pravico imate zahtevati in pridobiti podatke o zbranih osebnih podatkih.
 3. Pravica do popravkov – uporabnik ima pravico zahtevati popravek ali izbris svojih osebnih podatkov, ki so netočni ali nepopolni.
 4. Pravica do izbrisa – uporabnik lahko v določenih okoliščinah zahteva izbris svojih osebnih podatkov iz evidenc.
 5. Pravica do omejitve obdelave – uporabnik ima pravico omejiti obdelavo svojih osebnih podatkov
 6. Pravica do ugovora za obdelavo – v nekaterih primerih ima uporabnik pravico nasprotovati obdelavi svojih osebnih podatkov, npr. primer neposrednega trženja
 7. Pravica do prenosa podatkov – uporabnik ima pravico, da svoje osebne podatke pridobi v berljivi obliki
 8. Pravica do pomoči nadzornega organa – uporabnik ima pravico do pomoči nadzornega organa in pravico do drugih pravnih sredstev.
 9. Pravica do odvzema dovoljenja – uporabnik ima pravico umakniti katero koli privolitev za obdelavo svojih osebnih podatkov.

Podatki, ki jih zbiramo

Podatki, ki ste nam jih posredovali
Sem sodijo informacije, ki so potrebne za komunikacijo z vami in izvedbo naročila ter dostave izdelka iz naše ponudbe ter so potrebni za boljšo potrošniško izkušnjo. E-poštni naslov, ime in priimek, naslov za izstavitev računa, domači naslov.

Podatki, ki se samodejno zbirajo o vas
Sem se uvrščajo informacije, ki jih o vas samodejno shranjujejo piškotki in druga orodja. Podatki se uporabljajo za izboljšanje vaše izkušnje. Ko si ogledujete vsebino našega spletnega mesta, se podatki shranjujejo. IP naslov, zgodovina ogledov strani.

Javno dostopne informacije
Morda bomo zbirali podatke, ki so javno dostopni.

Namen uporabe osebnih podatkov

Vaše osebne podatke zbiramo:

 • da vam lahko ponudimo naše izdelke (komuniciranje z vami v zvezi z izdelki)
 • da lahko komuniciramo in sodelujemo z vami ter vas obvestimo o spremembah
 • da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo
 • da lahko izpolnimo svoje obveznosti po zakonih ali pogodbi
 • da vam dostavimo/ponudimo izdelek
 • da vam pošljemo prilagojeno ponudbo za vas
 • da upravljamo in analiziramo našo bazo strank (zgodovina nakupa), da bi izboljšali kakovost ponujenih izdelkov

Z vašim soglasjem obdelamo vaše osebne podatke za naslednje namene:

 • pošiljanje novic in aktualne ponudbe
 • za druge namene, za katere smo zahtevali vaše soglasje

Knjigovodske dokumente shranjujemo tako dolgo, kot je potrebno za računovodski in davčni namen ter druge obveznosti, ki izhajajo iz zakonov.

O kakršnih koli nadaljnjih obdelavah in namenih vas bomo obvestili.

Dostopnost vaših osebnih podatkov

Osebnih podatkov ne delimo z nepooblaščenimi osebami. V primeru spletnega nakupa jih posredujemo samo ponudniku prevoznih storitev za namene dostave

Osebne podatke lahko razkrijemo tretjim osebam samo, če se strinjate z razkritjem ali če obstajajo drugi pravni razlogi.

Kako varujemo osebne podatke

Vaše osebne podatke varujemo z največjo skrbnostjo. Ves čas spremljamo naše sisteme za morebitne ranljivosti in napade. Vsi dostopi so zavarovani z gesli. Uporabljamo SSL certifikat.

Informacije o piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabnikovih brskanj po straneh. Analiza poteka za namene izboljšanja uporabniške izkušnje.

Piškotek je majhna besedilna datoteka, shranjena v računalniku. Piškotke lahko nadzorujete na ravni brskalnika. Če želite onemogočiti piškotke uporabite ikono v skrajnem levem delu spletnega mesta. V primeru, da onemogočite nujno potrebne piškotke, se spletno mesto ne bo pravilno prikazovalo.

Piškotki, ki jih uporabljamo:

 • Nujni piškotki – so nujno potrebni za normalno delovanje spletne strani. Piškotki trajajo le do konca seje in zaprtja brskalnika.
 • Funkcionalni piškotki – zagotavljajo funkcionalnost in omogočajo, da so naše storitve bolj priročne. Npr. vaše ime in e-pošto si zapomnijo, da vam ob naslednjem obisku ne bo potrebno ponovno vnesti podatkov npr. v kontaktni obrazec.
 • Piškotki Analytics – piškotki nam omogočajo spremljanje statistike obiska spletne trgovine, kar nam omogoči, da izboljšujemo in posodabljamo vsebine in vam omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.
 • Piškotki za oglaševanje – piškotki zagotavljajo oglase, ki so za vas in vaše interese pomembni. Omogočajo, da ne pozabite, da ste obiskali naše spletno mesto. 

Seznam piškotkov (ime in čas shranjevanja)

currency (HTTP cookie)29 dni
__cfduid (Zopim tracking cookie)364 dni
_hjIncludedInSample (HTTP cookie) in PHPSESSID (HTTP cookie)Do zaprtja seje ali brskalnika
_ga (Google Analytics Tracking Cookie)729 dni
_gid (HTTP cookie)Do zaprtja seje ali brskalnika
_gat (Google Analytics Tracking Cookie)Do zaprtja seje ali brskalnika
AWSALB (HTTP cookie)6 dni
__zlcmid (ZenDesk (formerly Zopim) tracking cookie(364 dni
fr (facebook tracking cookie)89 dni
language (HTTP cookie)29 dni


Kontakt

info@parkcity.si